ESTE INDICAT SĂ NE LUĂM O PISICĂ DACĂ AVEM UN COPIL MIC?

În general da! Trebuie să ne cunoaștem bine copilul, să vedem cum reacționează în preajma altor animale, cat de ascultător este atunci când primește o indicație legată de interacțiunea sa cu un animal. Cu cât este copilul mai mic, cu atât este mai puțin probabil să înțeleagă ce i se cere, lucru care se aplică și în cazul interacțiunii sale cu animalele.

Pot fi crescători care să aibă rețineri în a oferi animale familiilor cu copii mai mici de 3-4 ani, dar aceasta nu este o regulă. Teama lor este legată de faptul că cel mai mare dușman al pisicii este stresul, acesta ducând la imunodepresie, o scădere considerabilă a răspunsului imunitar al pisicii, lucru ce evident duce la îmbolnăvirea și în multe cazuri moartea animalului.

Reținerea crescătorilor nu este legată de copilul în sine ci de expunerea pisicii la un stres repetat, aceștia căutând să ofere cei mai sociabili pui familiilor cu copii mici și/sau cu alte animale.

De asemenea o felisă serioasă vă va invita să vizitați puii împreună cu copiii dvs pentru a vedea care dintre ei nu se sperie de copiii mici, de vocea lor, de modul în care sunt manipulați de către un copil.