Kinder Surprise

Kinder Surprise

Povestea lui Kinder Surprise începe cu mama sa Fatima of Outstanding Cats.

Fatima a fost primul nostru pui long hair. Trebuie să știți că un pui longhair se poate naște și din doi părinți shorthair în cazul în care amândoi au genă de longhair. Am numit-o Fatima după minunea din Portugalia, ni s-a părut atât de frumoasă și deosebită prin faptul că avea o energie aparte, un comportament extrem de calm, relaxat. Cu părul acela ciufulit, cuvântul care îți venea în minte când o priveai era: diafan.

Fatima a crescut, a devenit feblețea mea, o pieptănam zilnic, uneori și de două ori pe zi, deși nu era necesar chiar atât de des. Era fata pe care n-am avut-o (eu am doi băieți), pe care aș fi vrut să o îmbrac cu rochițe frumoase, să o pieptăn zilnic înainte de a merge la grădiniță... Și tocmai lipsa acestui exercițiu a făcut ca, deși o pieptănam zilnic să nu o fac într-un mod chiar corect. Britishul long hair are un substrat de blană foarte des ce trebuie pieptănat până la piele. În caz contrar părul se încurcă, se formează niște zone tari de parcă ar fi o jumătate de nucă. Nimic nu mai descâlcește acest păr și se ajunge la foarfecă, părul trebuind să fie tăiat în zonele acelea.  Nici acest lucru nu este chiar atât de simplu pentru că o doare, o trage de piele. Acolo unde părul s-a încurcat, aerul nu mai ajunge la piele, iar zona aceea se irită.

Distracția a început când a trebuit să meargă la montă. A intrat în călduri, iar când a fost perioada propice i-am făcut cunoștință cu motanul nostru Ablikats Willis (Vanya). În momentul în care motanul s-a urcat peste ea, a început să o doară pentru că o trăgea de păr, de fapt acolo unde părul era încurcat, imediat ce o atingea, o trăgea de piele. Atunci Fatima se întorcea și îl ataca pe Vanya de săreau fulgii din el. Noi nu știam aceste lucruri, pentru că, atunci când am lăsat-o cu el, Fatima s-a ascuns, el a început să îi cânte, preludiu ce durează de obicei câteva ore. Noi am revenit după jumătate de oră și am văzut lupta. Am luat fata, ne-am uitat atenți la blana ei și am hotărât să o luăm de la motan și să o ducem a doua zi la un salon de grooming unde să îi desfacem acele noduri de blană. Era prima noastră pisică long hair și habar nu aveam ce noduri erau pe sub blana ei.

Fata de la salon a fost foarte drăguță și răbdătoare, s-a chinuit vreo oră, ne-a arătat ce și cum trebuie să facem în viitor, dar în final s-a ajuns tot la foarfecă. I-a tăiat vreo câteva noduri, ne-a arătat pielea iritată sub ele, acolo unde nu intra aerul. Ne-a întrebat cine o perie, s-a uitat la capul meu chelios și a râs. Era evident că unul care nu își perie propriul păr nu poate înțelege prin ce trece cineva cu părul lung și des. Am ajuns cu ea acasă seara, trecuseră 24 de ore de când fusese la Vanya și nu am mai dus-o la el pt că deja pierdusem o zi de călduri și am hotărât să așteptăm următorul ciclu care ar fi venit în mod normal după vreo două săptămâni. Între timp ne-am luat cu altele, săptămâna următoare a intrat în călduri Jessica Marvelous Lord, o pisică superbă pe care o luasem de la mentorul nostru Natalie Karpetskaya din St Petersburg, care o alesese special pentru Vanya. Uite așa au trecut săptămânile, am uitat complet de povestea cu Fatima, Jessica mai avea o săptămână să nască iar noi ne pregăteam pentru ea.

Într-o seară, pe la ora 21, ne aflam în sufragerie. După ce am încheiat o convorbire telefonică am auzit în spatele meu, în scorbura de la locul de joacă Drapaki Rufi un chițăit de pui. Fatima intrase la el, Jessica nu îl băga în seamă, eu strigam după Adina să pregătească țarcul de naștere. Am luat-o pe Jessica, am pus-o la noi în dormitor, am băgat-o în acel țarc, m-am întors să iau puiul care rămăsese în locul de joacă. După ce am dat-o cu greu la o parte pe Fatima, am luat puiul care avea placenta încă atașată de el, am început să bombăn ceva către Jessica legat de faptul că ei nu îi pasă de puiul ei și o lasă pe Fatima să aibă grijă de el. Am adus puiul la noi în dormitor dar Jessica plecase din țarc. Când să o aduc pe Jessica să vină să mănânce cordonul ombilical și placenta, apare Fatima care bombănea exact ca o babă. S-a pus în fața mea și când am mutat-o ușor cu mâna pentru că nu aveam pe unde să trec, am văzut sânge la fundul ei și am început să înțeleg că puiul nu are cum să fie al Jessicăi pentru că ar avea 59-60 de zile și toți puii născuți sub 61-62 de zile se nasc morți. Am început să râdem, am pus-o pe Fatima în țarc, am privit cum a mâncat liniștită placenta, a rupt cordonul ombilical, a lins puiul, a făcut totul ca o mămică experimentată deși era la prima sa naștere. Prima care și-a amintit de povestea cu Vanya a fost Adina. Normal primul contact abia face nivelul hormonal al femelei să crească pentru a produce ovulația, care la pisică este spontană. Noi nici nu știam că a existat vreun contact între cei doi, în acea jumătate de oră cât a stat Fatima la Vanya.

Așa a apărut un pui de care nu știam, pisica fiind longhair nici măcar nu i se văzuse burta, care era foarte mică având doar un pui. Eram la cuibul K, pentru că există acest obicei de a boteza toți puii dintr-un cuib cu aceeași literă și după câtva timp ne-am gândit că nu ar fi rău să îl cheme Kinder Surprise.

Kinder, copil singur la toate cele 8 mameloane a supt ca un rege, chiar dacă cele nefolosite s-au retras, a avut unul plin tot timpul cu lapte. A ajuns unul dintre cei mai mari pui ai noștri, plecând de acasă la vârsta de 3 luni și jumătate cu greutatea de 2,8kg. La 6 luni avea deja 5 kg. Deasemenea Kinder este shorthair, deoarece tatăl său Ablikats Willis (Vanya) nu are genă de longhair, ceea ce a făcut ca dintr-o mamă longhair să iasă un pui shorthair. Nici culoarea nu este aceeași, el este blue, mama este lilac. La culoare contează genele părinților, fiind posibil uneori ca niciunul dintre pui să nu aibă culoarea părinților.

Acum Kinder trăiește la Cluj, într-o familie minunată, alături de o altă fată provenită din felisa noastră, Jolie-Jolie of Outstanding Cats, o femelă de culoare crem, culoare foarte rar întâlnită la femele. Jolie, este cu o lună mai mare decât Kinder și se înțeleg de minune.

Promit să vă țin la curent cu evoluția lor.

No Comments Yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *